Item toegevoegd aan winkelwagen

Dagelijks onderhoud

Houd u alstublieft in gedachte dat schurende materialen zoals zand, stof en modder de grootste boosdoeners zijn voor uw met olie behandelde vloer. Zand en modder gaan onder schoenzolen en vloerkleden zitten en zorgen zo voor snelle slijtage van de afwerking. De beste bescherming hiertegen is een grote voetmat en om dagelijks of tweedagelijks uw vloer te stofzuigen. De stofzuiger moet voorzien zijn van een parketborstel en rubberen wieltjes om strepen of krassen op de vloer te voorkomen. Gebruikt u een bezem om de vloer te reinigen, zorg er dan voor dat ook deze voorzien is van een zachte borstel. Als u de vloer gaat dweilen doe dit dan met een licht vochtige, pluisvrije doek!

Reiniging na ongelukjes

De algemene regel voor het morsen van kleine hoeveelheden vloeistof of eten is om dit te verwijderen met een lichtvochtige doek/dweil, daarna droogmaken met een droge doek/dweil. Als u geconfronteerd wordt met grotere hoeveelheden plaatselijk gemorste vloeistof of gemorst vuil kunt u dit het beste verwijderen met een vochtige doek/dweil, maar dan voorzien van een klein beetje afwasmiddel. Maak de plek schoon, veeg na met een droge doek. Reinig nooit de gehele vloer op deze manier. Afwasmiddel laat dan namelijk een ongewenste filmlaag achter op de vloer, welke zorgt voor een doffe uitstraling. Laat de vloer/plek 20 minuten drogen voor u er weer overheen gaat lopen.

 

Wax & Clean – Voor periodieke reiniging (wekelijks, tweewekelijks, maandelijks)

Deze manier gebruikt u wanneer u de vloer wilt opfrissen op de belopen plaatsen. Voor deze opfrisbeurt gebruikt u de geconcentreerde reiniger Wax & Clean. Voeg 200 - 300 ml Wax & Clean toe aan 10 liter water. Lees de gehele instructie op de verpakking voor gebruik.

– Instructiemethode 1:

Vul het mengsel, Wax & Clean en water, af in een sprayflacon. Pak een stofdweil (bijv. Swiffer) voorzien van een pluisvrije doek. Spray de pluisvrije doek totdat het lichtvochtig aanvoelt. Spray ook een stuk vloer in met het gemaakte mengsel. Pas op voor het overmatig aanbrengen! Dweil de vloer gelijkmatig en voorkom plasvorming. Indien dit toch voorkomt direct verwijderen met de dweil. Herhaal dit proces totdat de hele vloer gereinigd is. Zorg ervoor dat u blijft werken met een schone dweil.

– Instructiemethode 2:

Gebruik een dweilmop en maak deze lichtvochtig met het mengsel. Dweil de vloer gelijkmatig een voorkom plasvorming op de vloer. Mocht dit voorkomen, overtollig vocht direct verwijderen. Laat de vloer minimaal 20 minuten drogen.

 

Onderhoudsolie – Voor periodiek onderhoud aan de toplaag (driemaandelijks, halfjaarlijks)

Afhankelijk van het gebruik van uw vloer raden wij aan om 2 à 4 maal per jaar uw vloer te voorzien van een laag Onderhoudsolie. Deze voedt de vloer en zorgt ervoor dat de toplaag in stand blijft. Zorg ervoor dat u de vloer voor het aanbrengen van de Onderhoudsolie schoonmaakt met de Intensiefreiniger. Lees de instructies op het etiket voor het aanbrengen van Onderhoudsolie!

 

| Geoliede houten vloer | Gelakte houten vloer

 

 

Offerte aanvragen