Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Is een hongaarse punt massief geschikt voor vloerverwarming?
Een hongaarse punt massief is niet geschikt voor vloerverwarming.
Hoe wordt een Hongaarse punt gelegd?
Terwijl bij visgraat de planken haaks in een hoek van 90° tegen elkaar aankomen, zijn bij een hongaarse punt de planken in een hoek van 45° of 60° geplaatst waardoor er een rechte lijn ontstaat. Dit wordt ook wel eens het 'sergeant-patroon' genoemd.
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen via [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !

Het onderhoud van een hongaarse punt vloer.

Overdreven poetsgewoontes zijn nooit goed voor een houten vloer. Belat raad aan om 1x per maand met een vochtige swiffer te reinigen, het water natuurlijk verzacht met parketzeep. Belat beschikt over de juiste onderhouds producten en kan met raad en daad bijstaan in het onderhoud van de vloer.

Hongaarse punt vloer

Hongaarse punt is een parketvloer die een erg exclusieve uitstraling heeft. Een hongaarse punt is een visgraatvloer met afgevlakte hoeken waardoor bij de samenkomen van beide planken een rechte lijn verkregen wordt. Hierdoor moeten de planken ook allemaal exact dezelfde afmetingen hebben. Dit is de reden waarom deze vloer in het hogere prijssegment zit. 

Plaatsing van hongaarse punt parket

De plaatsing van een hongaarse punt vloer verloopt hetzelfde als een visgraatvloer. Een hongaarse punt wordt altijd vast verlijmd op de ondervloer. Plaats in het midden van de ruimte 1 strook. Zorg dat deze perfect ligt want alle imperfecties zullen zichtbaar worden in de rest van de parketvloer. Na het uitdrogen van de parketlijm van deze middenstrook kan u strook per strook de rest van de parketvloer plaatsen. Na het plaatsen moet de hongaarse punt parket opgeschuurd worden vooraleer deze geolied of vernist kan worden. 

 

| Massief extra rustic | Massief rustic | Massief Classic | Massief select | Massief 1bis | Massief Premium |

 

 

Offerte aanvragen