Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Is er een verschil tussen visgraat massief en samengesteld?
Visgraatparket is traditioneel een massief houten vloer. Dankzij de moderne ontwikkelingen op het gebied van parketvloeren is het nu echter mogelijk om alle elegantie, warmte en luxe van een massief houten visgraat parket te combineren met de extra voordelen van parket. Zo is het hout beter bestand tegen temperatuurschommelingen.
Gaat een visgraat parket massief levenslang mee?
Ja, zolang eiken parket goed wordt onderhouden kan het een leven lang meegaan. Voor het onderhoud van parketvloeren vindt u hier: https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ meer info.
Wat zijn de voordelen van een visgraat parket massief?
Vooral het visgraatpatroon staat bekend om zijn kracht en duurzaamheid. Elke stijl van huis en decor past bij visgraat houten vloeren, van traditioneel tot eigentijds. Visgraat houten vloeren zijn veelzijdig, verschillende maten, kleuren en prijzen zijn beschikbaar. Het zigzagpatroon van vloeren in visgraatstijl creëert een illusie van ruimte. Visgraat parketvloeren zijn tijdloos - ze worden al meer dan 400 jaar gebruikt! Met de juiste afwerking en verzorging gaan ze generaties lang mee. Visgraatparket is gemakkelijk schoon te maken.
Wat is de beste richting om een visgraat parket te leggen?
Vaak wordt er gekozen om de vloer in de lengterichting te leggen, om zo de lengte/diepte van de ruimte te benadrukken. Het kan echter ook mooi zijn om de breedte van de ruimte te benadrukken of om de ruimte optisch breder te doen lijken door de vloer in breedterichting te leggen.
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen via [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !
Hoe wordt een visgraat parket afgewerkt aan de zijkanten?
Een visgraat parket kan gelegd worden tot aan de muur. Hier is er uiteraard meer snijverschill dan een gewone planken vloer. Het is ook mogelijk om een visgraat vloer met band en bies af te werken. Voor meer info kunt u Belat parket bereiken via [email protected] of 0032 11 96 80 50

 

Massieve visgraat vloer op vloerverwarming

Het visgraat-motief is het enige motief dat in de massieve versie op vloerverwarming geplaatst mag worden. Doordat de werking van het hout voornamelijk in de breedte gebeurd, en veel minder in de lengte, kan omwille van het visgraatmotief deze perfect op vloerverwarming geplaatst worden.

Plaatsen van een massieve visgraat vloer


Het plaatsen van visgraatvloer is geen sinicure. Alles begint bij een perfect geplaatste 'eerste' strook, altijd verlijmd op de ondergrond. Na het plaatsen van de eerst strook zal u moeten wachten tot de lijm uitgehard is, zodat er achteraf de volgende stroken tegenaan kunnen komen zonder dat de eerste strook zich verplaatst of scheef zou komen.
De eerste strook moet perfect geplaatst worden. Indien er een 'hoek' of een 'knik' inzit, zal deze steeds blijven zichtbaar zijn in alle aanvullende stroken.
Het plaatsen van visgraat is zeker niet gemakkelijk en is ook moeilijker dan een 'gewone' plankenvloer. Daarom raden wij altijd aan dit door één van onze ervaren parketteurs te laten plaatsen. Belat begeleid u in het zoeken van de juiste vloer en in het vakkundig plaatsen van de vloer.  

Als de visgraat geplaatst is de nabehandeling zeer belangrijk, zo moet de vloer altijd na plaatsing opgeschuurd en ge-olied worden.

Voordelen

  • Erg populair
  • Zeer duurzaam
  • Kan op vloerverwarming.
  • Past in de meeste inrichtingen

| Extra rustic visgraatparket | Rustic visgraatparket | Classic visgraatparket | Select visgraatparket | 1Bis visgraatparket | Premium visgraatparket

 

Demoruimte Bree / Magazijn en hoofdkantoor
Industrieterrein Kanaal-Noord 1413, 3960 Bree, België
+32(0)11 968 050

Demoruimte Vilvoorde
Mechelsesteenweg 586 C/17, 1800 Vilvoorde, België
+32(0)2 899 06 78

Openingsuren
Dinsdag t.e.m. zaterdag: 9u30-18u00
Maandag en zondag: Gesloten

 

Offerte aanvragen