Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Is een visgraat samengesteld geschikt voor vloerverwarming?
Ja, visgraat lamelparket is geschikt voor vloerverwarming.
Hebben allen samengestelde visgraat vloeren een v-groef?
Niet alle visgraat parketvloeren hebben een V-groef. Controleer de beschrijving om te zien of het vermeld staat. Belat parket heeft ''120'' verschillende soorten visgraat vloeren om uit te kiezen. Voor iedereen wat wils!
Kan een visgraat lamelparket in grote ruimtes geplaatst worden?
Ja zeker, voor een grotere ruimte is het beter om voor een wat breder patroon te kiezen om te voorkomen dat de vloer een té drukke uitstraling krijgt.
Wat is de beste richting om een visgraat parket te leggen?
Vaak wordt er gekozen om de vloer in de lengterichting te leggen, om zo de lengte/diepte van de ruimte te benadrukken. Het kan echter ook mooi zijn om de breedte van de ruimte te benadrukken of om de ruimte optisch breder te doen lijken door de vloer in breedterichting te leggen.
Wordt een visgraat parket pas behandeld na de plaatsing?
Planken vanaf 7 cm breed kunnen machinaal behandeld worden voor de plaatsing door Belat parket. Planken dunner dan 7cm worden na de plaatsing geschuurd, gevoegd en behandeld.
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen via [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !
Hoe wordt een visgraat parket afgewerkt aan de zijkanten?
Een visgraat parket kan gelegd worden tot aan de muur. Hier is er uiteraard meer snijverschill dan een gewone planken vloer. Het is ook mogelijk om een visgraat vloer met band en bies af te werken. Voor meer info kunt u Belat parket bereiken via [email protected] of 0032 11 96 80 50

Samengestelde brede visgraat vloer

De visgraat is terug van weggeweest! Dit type vloer past in elk interieur, van klassiek tot modern. 
Wil je een modernere uitstraling, kies dan voor de extra brede en lange samengestelde eiken visgraat. Voor een meer klassieke vloer worden de kleine afmetingen gebruikt, soms in combinatie met band en wenge bies. 

Het grote voordeel van de samengestelde eiken visgraat is dat de vloer op voorhand behandeld kan worden met onze led-olie. Het team zorgt voor de optimale behandeling met led-olie en kan de vloer direct na plaatsing in gebruik genomen worden. Bij massieve visgraatvloer moet er na plaatsing steeds geschuurd worden en ge-olied ter plaatse, dit is uiteraard niet nodig bij de samengestelde eiken vloeren.

Lamel visgraatparket

De lamel visgraatparket is perfect om op vloerverwarming te plaatsen, maar kan ook op vloeren zonder vloerverwarming. Door de multiplex onderlaag is de 'werking' van de vloer super-beperkt en is daarom is heel erg stabiele vloer voor verlijmde plaasting in diverse ruimtes en oppervlaktes.

Voordelen visgraat lamelparket

  • Grote visgraat is mogelijk: brede en lange planken
  • Grote oppervlaktes mogelijk
  • Minder spleten en kieren. 
  • Modernere look
     

 | Rustic lamel visgraatvloer | Classic lamel visgraatvloer | Select lamel visgraatvloer | 1Bis lamel visgraatvloer | Premium lamel visgraatvloer |

Demoruimte Bree / Magazijn en hoofdkantoor
Industrieterrein Kanaal-Noord 1413, 3960 Bree, België
+32(0)11 968 050

Demoruimte Vilvoorde
Mechelsesteenweg 586 C/17, 1800 Vilvoorde, België
+32(0)2 899 06 78

Openingsuren
Dinsdag t.e.m. zaterdag: 9u30-18u00
Maandag en zondag: Gesloten

Offerte aanvragen